torsdag den 22. marts 2012

DKK, Aktivitet 2

Jeg observerer mange forskellige måder at tale i mobil.

¤
Nogen er dedikeret til samtalen og foretager sig intet andet imens. Andre har gang i en masse andre ting på samme tid. Nogen udnytter transporttiden til og fra arbejde eller andet til at føre samtaler. Nogen har mobilen med i træningscenter og taler mellem øvelserne o.s.v.

¤
Nogen kommunikerer så kortfattet som muligt og går efter at få info eller aftaler på plads hurtigst muligt. Andre nyder tydeligvis at repetere dagligdagens oplevelser - store som små - over længere eller gentagne samtaler.

¤
Nogen er meget bevidste om deres omgivelser og holder samtalerne i formel stil når de er i offentligt rum hvor samtalen muligvis kan høres af andre mennesker. Andre er tilsyneladende helt ligeglade med det og taler højt om meget private anliggender uagtet om der er en masse andre der hører det. Nogen vælger helt bevidst indhold og udtryk med omtanke på at få opmærksomhed fra omgivelserne hvilket gør at de opererer med mange forskellige modtagere på samme tid, men kun med en tydelig repondent.

¤
Nogen tager mobilen og åbner samtalen med at præsentere navn. Nogen tager bare mobilen med et "Ja!?". Nogen har tydeligvist set på displayet hvem det er der ringer og "tager imod" vedkommende på en mere personlig måde. Nogen åbner med en "skæv/sjov" kommentar.

...ja der er jo ligeså mange måder at tale i mobil på som der er mennesker!

1 kommentar:

  1. Hej Mark

    Dette bare lige for at lade dig vide, at jeg har været forbi din blog - interessante iagttagelser du har gjort dig :-)

    Venligst, Helen

    SvarSlet